Gryts handelsträdgård & butik

De flesta av våra växter odlas på plats hos oss av mig och mina medarbetare. Vi odlar så mycket vi kan av det vi säljer själva för att skapa arbetstillfällen här i kommunen istället för att köpa från andra odlare. Och när vi köper växter väljer vi ALLTID svenskt så länge det finns att få tag i. Det är en självklarhet för oss. Vi använder oss inte av bekämpningsmedel i våra odlingar och vi odlar i kravmärkt jord. Allt görs för hand och vi driver våra plantor med stor försiktighet och använder värme så lite som möjligt för att få fram tåliga plantor. 

Vi har två stora växthus på totalt nästan 3000kvm. I det ena odlar vi  tomater, gurka, paprika och chili. Vi brukar även ha sallat till försäljning tidigt på säsongen. Vi har även planterat persika, aprikos, mullbär, vindruvor, hallon, björnbär och fikon där.  Vi odlar även rosor och luktärtor till snitt i växthuset för en tidigare säsong. Här drar vi även upp årets första färska vitlök. 

I det övre växthuset är det butik och försäljning av blommor och växter samt trädgårdstillbehör som jord, gödning och krukor. Här odlar vi även årets första jordgubbar. Vi har även olika kryddväxter och köksväxter från egenodling. Vi säljer kvalitetsjord från Hasselfors. Vi har ett stort sortiment att krukor, fröer, sättpotatis och annat. Våra egenodlade blommor och kryddor är odlade i Hasselfors Eko jord och vi använder oss enbart av biologisk bekämpning. Alltså inga kemiska besprutningar varken av grönsaker eller blommor. Vi har ett stort sortiment av egenodlade sommarblommor allt från klassiska röda pelargoner till årets nyheter och udda sorter. 

För större beställningar av blommor mm eller för specialbeställningar av olika sorter går det bra att kontakta oss på mailen info@grytshandelstradgard.se

Vi odlar penséer, gyllenlack, primula och nejlikor till våren. Våra penséer är odlade i ekologisk jord  och utan kemisk ´besprutning. Dom tål kyla mycket bra så man kan plantera ut dem tidigt på säsongen. 

Blommor, växter, grönsaker i valdemarsvikskommun