Gryts handelsträdgård & butik

Perenner, buskar och träd

Frukt och bär är vår mest omtyckta avdelning ute av både oss och er så där fyller vi på hela tiden och har ett stort sortiment hemma, 

Vissa delar har försvunnit som ölandstok och andra busk/häck sorter  Men vi tar gärna hem på beställning. Kom ihåg att beställa i god tid. Vill ni ha exempelvis häckväxter så behöver ni själva veta vilken sort då vi inte jobbar med sådant utan lägger vårt krut på det vi är bra på, nämligen att odla blommor och grönsaker. 

Syrener, och klätterväxter är också populärt och det kommer vi också ha hemma som standard. Och vi tar in lite annat som vi tycker förhöjer trädgården, som japanska körsbärsträd och hortensia.

Vi har ett stort sortiment av rosor! OBS! Vi kan ej hjälpa till att planera eller plantera rabatter och häckar. Vi har heller ej någon trädgårdsrådgivning/design utan hänvisar till t ex Lottas trädgårdsskötsel och andra trädgårdsföretag i kommunen.   

Ute har vi perenner till försäljning, utbudet varierar efter säsong och vi fyller på med nytt hela säsongen. Fram till juli.  Våra perenner kommer från en svensk plantskola och håller mycket hög kvalitet. Vi odlar även en del perenner själva.-OBS- Vi får färre leveranser från slutet av maj, så då kan det ta längre tid om det är så att vi inte har det ni önskar hemma. Vi kommer inte att fylla på med växter för höstplanterig då det är för liten efterfrågan hos oss. Men vi har oftast en hel del hemma även på hösten. Beställ gärna via mail så det är lätt för oss att få en överblick och kunna återkomma vid leverans eller vid frågor. Info@grytshandelstradgard.se

Som alltid har vi  egenodlade, rabarber jordgubbsplantor och smultronplantor. 

Köpvillkor Träd och buskar: Inget byte eller öppetköp på växter, utan undantag. 

Reklamationer av växter ska anmälas inom 2 månader. Kvitto samt plantor måste alltid visas upp i sin helhet. Garanti gäller endast om växten skulle vara sjuk. 

Det är mycket viktigt att plantering av växter och skötsel under etableringen utförs på rätt sätt. man måste själv se till att ta reda på information om växtens önskemål.
 Om inte plantering och skötsel under etableringen sker på rätt sätt, eller med rätt förutsättningar täcks inte växten av etableringsgarantin.
Om du misslyckats med någon växt, trots att du följt våra planteringsråd och skötselanvisningar, låter växten eller växterna stå kvar på växtplatsen och kontakta oss.
Om du du vill göra en reklamation ska du uppvisa ditt kassakvitto samt ta med samtliga  plantor att visa upp.

Vi tar ej ansvar för: Transportskador, 
Skador som uppstår efter plantering, som bland annat kan bero på vattenföroreningar, växtnäringsbrist, felaktigt PH-värde i odlingssubstratet, frost eller vinterskador/tjältorka. Detta utöver felaktig skötsel, växtskadegörare, viltangrepp eller plantering i en för växten ej lämplig växtzon.
Växter som är prisnedsatta reavaror.
Växter som planterats i krukor, kärl eller liknande.

värt att tänka på vid plantering: det är inte alltid som växten trivs där vi vill ha den. ibland får man prova att flytta till ett nytt ställe.

 

Blommor, växter, grönsaker i valdemarsvikskommun