Gryts handelsträdgård & butik

Vi är en modern trädgård med bohemisk känsla som samlar egenodlade grönsaker och blommor med egenimporterad inredning från olika delar av världen. Här kan man njuta av medelhavskänsla från mars och framåt.
Trädgården förändras efter säsong och beroende på när man kommer så ser utbudet olika ut.
Under april-mitten av juli är man välkommen in i vårt produktionsområde av sommarblommor, grönsaksplantor och amplar. Efter det är den avdelningen avstängd och väntar på svalare väder så vi kan städa och börja om att plantera vårens sortiment.
På utegård har vi egenodlade perenner, svenska fruktträd och bärbuskar från professionella plantskolor, mycket rosor, klätterväxter och prydnadsbuskar.
Varmt välkomna hit under alla säsonger

Nu kör vi ordinarie öppettider fram till midsommar, varmt välkomna hit: Öppet alla dagar i veckan.
Måndag-fredag 10-18
Lördag, söndag & helgdagar 10-15
Midsommarafton 10-12
Midsommardagen STÄNGT
Söndagen midsommarhelgen 10-13

Nu blommar det i växthuset som mest och vi har fortfarande sommarblommor och amplar. Vi räknar med att ha fullt sortiment fram till 2 veckor efter midsommar. Sedan avslutar vi sommarblomsäsongen. Men fortsätter med alla uteväxter, grönsaker och inredning såklart. Eftersom vi är en odlande handelsträdgård där man får handla direkt från vår produktionsavdelning så hittar man ofta växter i olika stadier av tillväxt. Vi använder inte besprutning för att bekämpa ohyra och inte heller för att begränsa tillväxten utan vi klipper ner växter för hand och använder nyttodjur. Eftersom man är välkommen in i vår produktion så kan man stöta på både nedklippta växter som står på tillväxt, växter som väntar på att bli nerklippta, nyplanterat och kanske även något som väntar på att bli kompost. Det är det som är det fina med växter och växthus, om något blivit ledset så kommer det snart igen efter lite omsorg. men vi kan inte flytta bort växter från det stället där dom står som bäst, nämligen på våra produktionsbord.

Vi kommer ha gott om snittblommor till midsommar

Aktuellt i gårdsbutiken:
Tomter och gurka är vårt grundsortiment och det har vi gott om. Övrigt grönsakssortiment odlas i mindre skala och kan vara lite varierande tillgång på.

Tomter
Gurka
Chili
Knipplök
Rödbetor
Morotsknippen midsommarveckan
Dill Midsommarveckan
Jordgubbar från Lida

Nu blommar växthuset som mest och vi har mängder med sommarblommor och amplar klara. Vi räknar med att ha fullt sortiment fram till 2 veckor efter midsommar. Sedan avslutar vi sommarblomsäsongen. Men fortsätter med alla uteväxter, grönsaker och inredning såklart. Eftersom vi är en odlande handelsträdgård där man får handla direkt från vår produktionsavdelning så hittar man ofta växter i olika stadier av tillväxt. Vi använder inte besprutning för att bekämpa ohyra och inte heller för att begränsa tillväxten utan vi klipper ner växter för hand och använder nyttodjur. Eftersom man är välkommen in i vår produktion så kan man stöta på både nedklippta växter som står på tillväxt, växter som väntar på att bli nerklippta, nyplanterat och kanske även något som väntar på att bli kompost. Det är det som är det fina med växter och växthus, om något blivit ledset så kommer det snart igen efter lite omsorg. men vi kan inte flytta bort växter från det stället där dom står som bäst, nämligen på våra produktionsbord.


Vi har fått hem en stor leverans av frukträd, äpple, päron, plommon (viktoria & opal),bigarå,  persika, aprikos och fikon. Och i veckan kommer det mer utplanteringsväxter t ex hortesior, schersmin.Persikoträd, aprikosträd för friland, läs gärna på på nätet om hur dom vill odlas här hos oss
japanska körsbärsträd
prydnadsaplar

Tomat, paprika & kryddplantor

Jord


Gödning
Klematis
havtorn
Syrener
Rosor
pioner, stora knölar
Perenner av egen odling
Fyllt med italienska delikatesser, olivoljor vinäger mm i gårdsbutiken (inga grönsaker än)
Snittblommor


Och självklart all vår handplockade inredning. Kika gärna in i vår webshop för att se en del av vårt sortiment www.grytshandelstradgard-shop.com


Stort sortiment av citrusträd direkt från italien med fina erjudanden.


Vi har öppnat upp jordpallar ute på parkeringen för självbetjäning och betalning med swish, pga väder och vind så händer det att skyltar ramlar och vi är inte alltid på plats och kan fixa. Så se er omkring lite ifall någon skylt saknas. All jord som är öppen har en en prisskylt och det finns en skylt med swishnummer

Såjord (eko)
Naturgödlad plantjord (eko)
Eko u-jord
U-jord
basic plantjord
Kogödsel
Blomjord för krukväxter
Ros & rhododendronjord
 


  Buketter och Begravningsblommor: Beställ genom att ringa Caroline på: 0705-707372. OBS! Detta nummer gäller endast beställningar av begravningsblommor och buketter 
Under våra öppettider går det bra att beställa även i butiken eller på butikstelefonen: 
0702-804798

Ni kan beställa sorgbinderier till begravningar, antingen direkt via oss. Vi levererar fritt inom valdemarsviks kommun (leverans gäller endast begravningar) . Ring till butiken och prata med Caroline för beställning. Om vi inte svarar i telefon under lågsäsong så skicka gärna ett sms eller mail med telefonnummer så ringer vi upp inom kort. Gårdsbutiken:
Sylt, saft, marmelad och kolor. Vi har flera olika fina olivoljor att välja på. 
Sänkdalens Glass, Kung Markatta och andra varumärken.


 

Instagram

Öppettider:

Måndag-fredag 10-18 
Lördag. söndag & helgdagar 10-15 
Midsommarafton 10-12 
Midsommardagen STÄNGT
 

Här hittar ni oss också:instagram: @grytshandelstradgard
@hannahstradgard

Facebook:
facebook.com/grytshandelstradgard

Pinterest: https://www.pinterest.se/grytshandelstradgard

Kontakt: Just nu är det väldigt många som kontaktar oss och frågar om vi har öppet. Vi uppdaterar öppettiderna här regelbundet så att dom alltid stämmer.

info@grytshandelstradgard.se
0702-80.4798 
<-------Öppettider

Telefontid när butiken är  öppen. Obs! Hårt tryck i butiken nu med både odlingar och kunder. Vi hinner inte alltid svara   Skicka gärna ett meddelande på telefonen så svarar vi när vi har det lugnare.

 Frågor om annonsering, sponsring och annat icke butiksrelaterat vänligen använd mail: info@grytshandelstradgard.se  vi hör av oss vid intresse. Vi ber er verkligen att respektera detta. Vi har enbart butikspersonal i butiken och det är högsäsong så vi har fullt upp med att hjäpa och serva kunder. Så vi kan ändå inte ta beslut om annonseringen mm.

Rågeterdalsv. 7 
61596 Gryt

Blommor, växter, grönsaker i valdemarsvikskommun