Gryts handelsträdgård & butik

I gårdsbutiken hittar ni många olika varor från t ex Saltå Kvarn, Kung Markatta,
Biofood med flera. Det mesta som finns i butiken är ekologiskt. Och vi har ofta flera olika glutenfria alternativ. Och när det är säsong så säljer vi självklart våra egna grönsaker som tomater, gurka, paprika, sallat och mycket mer. Vårt mål är att enbart erbjuda grönsaker odlade hos oss. Vi är inte riktigt där än och ibland köper vi in frukt och annat för att komplettera. Det vi odlar hos oss är odlat i kravmärkt jord alternativt i riktigt utomhusjord på frilandet. Vi använder kravgodkända gödselmedel och enbart biologisk bekämpning om det behövs. Men så långt det är möjligt så försöker vi undvika det så mycket det går och försöker låta naturen ha sin gång. 

Under våra första år här så har vi gjort en rad olika nyplanteringar av fruktträd, buskar, bär och blommor som vi hoppas skall börja ge skörd snart. Vi längtar efter att kunna sälja våra egna persikor, nektariner och hallon. 2016 kunde vi sälja våra första fikon, aprikoser och vindruvor i gårdsbutiken. Och snart hoppas vi på egenodlade snittrosor och persikor.

Nytt för 2017 är att vi börjat tillverka marmelad och sylt. Vi kommer även göra kolor, kolasås och våra egna krossade tomater med solmogna tomater från våra odlingar.

Blommor, växter, grönsaker i valdemarsvikskommun